23948sdkhjf

Region Hovedstaden: Mere personale til akutområdet

Bredt flertal i Region Hovedstaden indgår aftale om budgettet for 2019 - blandt initiativerne er mere personale til akutområdet på hospitalerne.

Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF, Alternativet og Liberal Alliance har netop indgået aftale om Region Hovedstadens budget for 2019. Blandt initiativerne er mere personale til akutområdet på hospitalerne og flere penge til forbedringer af Sundhedsplatformen.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

De seks forligspartier er bl.a. enige om at sende 46,3 mio. kroner årligt til akutområdet på hospitalerne. Mere personale og et generelt kompetenceløft til hele akutområdet gavner hele hospitalet – og dermed alle patienter, forklarer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)

- Når vi afsætter flere penge til mere personale på akutområdet, så kan vi fremadrettet tilbyde hurtigere udredning og behandling allerede i akutmodtagelsen. Det vil aflaste de øvrige afdelinger og kan nedbringe overbelægning. Det betyder helt konkret, at hvis du bliver syg eller kommer til skade, kan du komme hurtigere til og få den behandling, du har brug for, og dermed komme hurtigere hjem, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun glæder sig over, at et bredt flertal af partierne har underskrevet aftalen.

Sundhedsplatformen

Samtidig kan både personale og patienter se frem til en historisk og massiv investering i renovering af regionens hospitaler. Investeringen lyder på syv mia. kroner, som samtlige partier i regionsrådet blev enige om i august. Over de næste 10 år skal investeringen skabe mere tidssvarende, effektive og grønne rammer om behandlingen.

I løbet af budgetforhandlingerne indgik forligspartierne en delaftale om Sundhedsplatformen. Formålet er at skabe ro omkring fremtiden for den elektroniske patientjournal, som partierne i aftalen kalder ”et stabilt system med mange nye digitale muligheder, der vil være behov for i fremtidens sundhedssystem.” Samtidig anerkender forligspartierne dog kritikken af Sundhedsplatformen og slår fast, at der er behov for at få gennemført forbedringer hurtigst muligt. Derfor sætter de nu yderligere 18 mio. kroner af til forbedringer. Vel at mærke oveni de 22 mio. kroner, som allerede i august blev afsat til forbedringer.

Brug af tvang i psykiatrien skal nedbringes

Forligspartierne er enige om at friholde psykiatrien for besparelser. Oveni kommer der et varigt beløb på 63 mio. kroner fra og med 2019. Pengene går blandt andet til at styrke de højt specialiserede tilbud til børn og unge med skizofreni med 1,5 mio. kroner i 2019 og 3 mio. kroner fra 2020 og frem. Der sættes også ind med 2 mio. kroner ekstra i 2019 og 4 mio. kroner årligt fra 2020 og frem til at nedbringe brugen af tvang.

Partierne bag budgetaftalen har desuden besluttet at undersøge, hvordan sundhedsvæsenet kan gøre livet nemmere for de mennesker, der lever med flere sygdomme. Sammen med blandt andre de praktiserende læger vil regionen finde ud af, hvordan mennesker, der lever med flere sygdomme, kan få en mere sammenhængende behandling.

Region Hovedstadens samlede budget for 2019 skal 2. behandles på et møde i regionsrådet den 25. september 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109