23948sdkhjf

Birkerød: Medarbejder på bosted overfaldet

Nu må politikerne tage handling, lyder det fra FOA.

En medarbejder på bofællesskabet Birkerød Parkvej i Birkerød er fredag blevet overfaldet.

Medarbejderen, der blev stukket med en kniv i ryggen af en beboer, blev hurtigt kørt på hospitalet. Medarbejderen er uden for livsfare, og den mistænkte gerningsmand er pågrebet af politiet og er i politiets varetægt, skriver Rudersdal Kommune fredag eftermiddag på sin hjemmeside. Kommunen har sikret krisestøtte til alle involverede herunder medarbejdere og beboere.

- Det er en dybt beklagelig hændelse, som vi gør alt, hvad vi kan for at undgå i dagligdagen.  Helt naturligt vil en episode som den, vi har oplevet i dag, få os til at se på, om der er behov for ændringer. Lige nu går mine tanker dog først og fremmest til den berørte medarbejder, som har haft en frygtelig oplevelse, udtaler borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive.

Nu må politikerne tage handling, lyder det fra FOA.

- Det er en frygtelig situation for alle involverede. Der er flere ofre i sådan en sag - både den skadelidte, kollegerne, men også beboeren, der skal leve med det her resten af sit liv, udtaler sektorformand i FOA Torben K. Hollmann i en pressemeddelelse.

- Og det er desværre endnu et tragisk eksempel på, hvordan forholdene på bostederne slet ikke er i orden, siger han.

Han peger på, at det er op til politikerne at afsætte midler til området, så der kan rettes op på sikkerheden.

- Regeringen er på vej med et psykiatriudspil, men der skulle være gjort noget for år tilbage. Vi har set alt for mange medarbejdere, der er blevet overfaldet, og alt for mange som har mistet livet, siger han.

Ifølge en medlemsundersøgelse har hvert andet FOA-medlem i psykiatrien oplevet fysisk vold inden for det seneste år.

- Det må aldrig blive til et vilkår, at man udsættes for vold og trusler, når man går på arbejde. Ansvaret ligger hos politikerne, som skal sikre, at der er ressourcer nok i psykiatrien til at man kan forebygge de tragiske episoder, og at de rette kompetencer er tilstede, siger Torben K. Hollmann

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141