23948sdkhjf

Nye initiativer skal nedbringe overbelægning

Forligspartierne i Region Nordjylland har med budget 2019 prioriteret et skærpet fokus på belægningen på regionens hospitaler.

På Region Nordjyllands hospitaler har der gennem en længere periode været en for høj belægning på særligt det medicinske område. Derfor har forligspartierne i regionen valgt at øge plejenormeringen på det akutte og medicinske område, som er særligt presset, og samtidig styrke initiativer som Sikkert Patientflow yderligere.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

For at sikre tilstrækkelig kapacitet på det akutte og medicinske område, skal der også fokuseres mere på at omfordele ressourcer og senge på hospitalerne afhængigt af, hvor presset er størst i de forskellige perioder af året.

- Det er tydeligt, at vi her kan gøre det bedre for at undgå overbelægning på hospitalerne. Med disse prioriteringer forventer vi, at vi kan forbedre belægningsniveauet – både af hensyn til vores patienter og personale. Der vil desværre være perioder med høj belægning, selvom vi gerne vil undgå det. Men med initiativerne i budgetaftalen er det vores forventning, at vi kan nedbringe de situationer, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Fælles visitation for akutte patienter

Forligspartierne er enige om, at der herudover er behov for flere nye initiativer i forhold til belægning. Derfor skal der også etableres en fælles visitation af akutte patienter i Region Nordjylland.

Fakta

Initiativerne skal samlet set sikre en bedre udnyttelse af kapaciteten på hospitalerne frem mod indflytningen på Nyt Aalborg Universitetshospital, hvor der i kraft af de fysiske rammer, herunder enestuer, vil være nye muligheder for bedre kapacitetsudnyttelse.

Hermed skabes endnu bedre rammer for at sikre en hensigtsmæssig udnyttelse af regionens samlede sengekapacitet, ligesom der for almen praksis vil sikres én indgang, når patienter skal indlægges. Et væsentligt fokusområde i visitationen vil samtidig være at tilbyde subakutte tilbud som alternativer til akut indlæggelse.

Der sættes også øget fokus på hensigtsmæssige udskrivningsforløb blandt andet i samarbejde med kommunerne. Et centralt pejlemærke i det arbejde vil være, at udskrivningerne sker på det mest hensigtsmæssige tidspunkt af dagen, så den tilgang kan være med til at frigøre sengekapacitet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126