23948sdkhjf

Demens: Kampagne skudt i gang i København

Kampagnen 'Taber du tit tråden?' er målrettet københavnere med demens i den tidlige fase, deres pårørende og det omgivende samfund.

I denne uge sætter Københavns Kommune fokus på demens med kampagnen 'Taber du tit tråden?'.

Jo tidligere man opdager tegn på demens, jo større er chancen for at leve længere og med større livskvalitet. En tidlig udredning betyder blandt andet, at det er muligt at tilbyde fysisk træning og kognitiv stimulationsterapi. Derfor sætter Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i hele uge 38 fokus på demens, og de tegn som man skal være opmærksom på.

- Demens er en frygtelig sygdom, og derfor skal vi tale om den. Og jo før du får en diagnose, jo bedre kan vi hjælpe dig. Derfor opfordrer vi i den her kampagne, københavnerne til at være opmærksomme på tegn på demens, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling.

Kampagnen er målrettet københavnere med demens i den tidlige fase, deres pårørende og det omgivende samfund. I kampagnen indgår bl.a. byrumsplakater, Go-Cards, infoskærme på biblioteker og Borgerservice, opslag på sociale medier og postkort om de ti tegn på demens, som bliver distribueret via apotekerne og de praktiserende læger.

Åbent Hus

Demensugen afsluttes med åbent hus på Center for Demens i De Gamles By, hvor alle er velkomne til en snak om sygdommen og om, hvordan den kan håndteres i hverdagen.

Centret er et nyt tilbud, der gennem træning og rådgivning giver borgere og pårørende det bedst mulige afsæt for at leve et godt liv med en demenssygdom. Center for Demens har også en inspirationslejlighed med mere end 60 hjælpemidler og tips og tricks til, hvordan man kan indrette sin bolig, så den bliver mere demensvenlig. Centret tilbyder også rådgivning, vejledning og pårørendegrupper til demensramte og deres pårørende. 

Under Åbent Hus-arrangementet er der også et indlæg om musik og demens, for eksempel hvordan musik også i den tidlige fase kan være et vigtigt element for borgerne til at håndtere livet med demens - og en vigtig brik at bygge videre på som en del af den enkeltes livshistorie, der kan få stor betydning senere hen i et demensforløb. Musikterapeut Hugo Jensen vil fortælle om musikkens effekt på personer med demens.

Der er Åbent Hus i Center for Demens lørdag den 22. september kl. 10 - 14.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078