23948sdkhjf

Iltrobot testes i Hvidovre

Iltrobotten O2Matic er en lille firkantet boks, der skal sikre, at KOL-patienter hele tiden får den mængde ilt, de har behov for

På Lungemedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital tester man i øjeblikket en ny iltrobot, som via en klemme på KOL-patientens finger holder øje med patientens iltprocent og automatisk giver mere eller mindre ilt, så patienten fastholdes på det niveau, som er bedst. Robotten har også en alarmfunktion, der tilkalder personalet, hvis der sker ændringer, som er voldsomme og uden for normen.

Den mere detaljerede overvågning og justering medfører, at færre patienter får brug for at komme i respirator. Desuden får sygeplejerskerne bedre tid til andre opgaver.

Specialeansvarlig overlæge Ejvind Frausing, som har udviklet robotten O2Matic, forventer, at den vil øge patientsikkerheden, forkorte indlæggelsestiden og frigøre sygeplejerskeressourcer.

- Vi forventer at kunne sænke indlæggelsestiden med ca. en halv dag for alle KOL-indlæggelser. Det vil være godt for patienterne og give en kæmpe besparelse for hospitalet og for hele Danmark. Hvert år bruges der i hele landet 100.000 sengedage årligt på indlæggelser med KOL, fortæller han.

Den foreløbige test af robotten viser allerede gode resultater.

- Robotten holder patienterne med den rette iltmætning, og det rigtige flow det meste af den tid, de er indlagt. Så de foreløbige resultater ser ganske fine ud, siger han. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085