23948sdkhjf

Hospitalskøkkener putter mere økologi på menuen

Ifølge Danmarks Statistik stiger den offentlige sektors indkøb af økologiske madvarer.

Køkkener i børnehaver og på hospitaler landet over bruger i stigende grad økologiske varer i madlavningen.

Den offentlige sektor købte økologiske varer for 891 millioner kroner i 2017 mod 783 millioner kroner i 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Størstedelen gik til offentlige institutioner, som aftog 36 procent af det økologiske salg. Offentlige institutioner er i denne sammenhæng ifølge Danmarks Statistik for eksempel børnehaver, hospitaler og uddannelser.

Yderligere otte procent af salget gik til kantiner på offentlige arbejdspladser.

Det samlede salg af økologiske føde- og drikkevarer til såkaldt foodservice, som dækker for eksempel institutioner, restauranter, caféer og kantiner, steg med 20 procent i 2017.

Salget udgjorde to milliarder kroner i 2017 mod 1,7 milliarder kroner i 2016.

Den største varegruppe er kolonialvarer, som dækker over brød, kager og kornprodukter, drikkevarer og konserves.

Herefter fulgte mejerivarer og frugt og grønt som største varegrupper.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084