23948sdkhjf

Ny handlingsplan for psykiatrien

Handlingsplanen indeholder i alt seks indsatsområder, og har blandt andet fokus på bedre anvendelse af personale og ressourcerne i psykiatrien.

Regeringen har netop offentiggkort en samlet handlingsplan for psykiatrien frem mod 2025.

'Vi løfter i fællesskab – En samlet handlingsplan for psykiatrien frem mod 2025' er titlen på udspillet, som med 43 konkrete initiativer skal sætte retningen for en moderne psykiatri, der kan stå mål med udfordringerne.

Handlingsplanen indeholder i alt seks indsatsområder, og udover tidlige og lettilgængelige indsatser er der blandt andet fokus på bedre anvendelse af personale og ressourcerne i psykiatrien, højere kvalitet i behandlingen til de allermest syge patienter i psykiatrien, styrket kvalitet og kompetencer i socialpsykiatrien, bedre sammenhæng i behandlingen, styrket samarbejde mellem politi og psykiatri samt mere forskning.

Her kan du se den nye handlingsplan for psykiatrien.

Seks pejlemærker

For at understøtte udviklingen opstiller regeringen seks pejlemærker, der skal understøtte de seks indsatsområder:

Andelen af unge, der har dårlig mental sundhed, skal senest i 2025 være faldet med 25 procent.

Senest i 2025 skal antallet af børn og unge samt voksne, som er udsat for en eller flere tvangsforanstaltninger i psykiatrien, være halveret i forhold til niveauet for 2017.

Der skal frem mod 2025 ske et fald i antallet af mennesker med psykiske lidelser, der forsøger selvmord eller gennemfører selvmord.

Andelen af patienter, der akut genindlægges i psykiatrien, skal senest i 2025 være faldet med 15 procent.

I dag er 47 procent af de patienter, som var i beskæftigelse 1 måned inden indlæggelse i psykiatrien, i beskæftigelse 6 måneder efter udskrivning. Den andel skal frem mod 2025 stige med 10 procent

Flere personer, som modtager en indsats for sociale problemer eller psykiske vanskeligheder efter serviceloven, skal i uddannelse eller beskæftigelse.   

kilde: Sundheds- og Ældreministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094