23948sdkhjf

Ny undersøgelse af akutmodtagelserne

På baggrund af en ny kortlægning fremhæver VIVE en række pejlemærker, som akutmodtagelserne skal have fokus på i fremtiden.

Akutmodtagelserne har gennem de sidste 10 år sikret kortere og mere fokuserede patientforløb. Det siger ledere af både akutmodtagelser og øvrige hospitalsafdelinger til VIVE i en ny kortlægning af akutmodtagelserne.

Fakta

Kortlægningen er gennemført for Sundhedsstyrelsen, Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner som et led i økonomiaftalen for 2018 mellem regeringen og Danske Regioner.

- Lederne af akutmodtagelserne oplever, at de er nået langt. De vurderer, at der i forhold til for 10 år siden nu er færre unødige indlæggelser og færre patienter, der ligger og venter på en udredning, siger chefanalytiker i VIVE, Marie Henriette Madsen, der har stået bag kortlægningen.

Men sideløbende med de gode meldinger fra hospitalerne oplever kommunerne, at det er en udfordring at modtage og færdigbehandle de patienter, der udskrives fra akutmodtagelserne tidligere, end man hidtil har været vant til. Derfor skal kommuner og regioner også fremadrettet have fokus på, hvordan sundhedsområdet er organiseret i kommunerne, og at kommunerne har de rette kompetencer til at løfte opgaven.

De rette kompetencer

Ledere fra landets akutmodtagelser mener, at en velfungerende akutmodtagelse er afhængig af, at de rette lægefaglige kompetencer er til stede. Det vil sikre, at patienterne bliver hurtigt udredt og visiteret til den rette specialafdeling.

- Det er en udfordring for hospitalerne at finde den rette balance i, hvornår speciallægerne skal være på deres afdelinger, og hvornår de skal være i akutmodtagelsen. Det vil også kræve fokus fremadrettet, siger Marie Henriette Madsen.

Læs rapporten her.

Pejlemærker

På baggrund af kortlægningen fremhæver VIVE en række pejlemærker, som akutmodtagelserne skal have fokus på i fremtiden:

  • Der skal være en bred repræsentation af specialer og speciallæger i akutmodtagelserne
  • Samarbejde og arbejdsdeling mellem kommuner, den præ-hospitale indsats og akutmodtagelserne bør styrkes
  • Der skal fortsat være fokus på at udvikle kvaliteten i de akutte patientforløb
  • Der skal tages særlig hånd om akutte, psykiatriske patienter.

Læs mere om: VIVE
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08