23948sdkhjf

Allerød får nyt demensplejecenter

Demensplejecentret skal opføres i forlængelse af det eksisterende Skovvang Plejecenter.

Allerød Kommune og Furesø Boligselskab, der sammen opfører et nyt demensplejecenter, har nu valgt entreprenør til det kommende projekt.

De 40 boliger med tilhørende service- og fællesarealer skal opføres af STB Byg, der samarbejder med Karlsson Arkitekter, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Ingeniør’ne og Thing & Brandt landskabsarkitekter.

Demensplejecentret skal opføres i forlængelse af det eksisterende Skovvang Plejecenter og kommer til at bestå af 40 demensplejeboliger med tilhørende servicearealer og aktivitetscenter for hjemmeboende borgere med demens.

- Udviklingen viser, at flere og flere ældre får demens, og det skal vi som kommune forholde os til. Derfor glæder det mig, at vi nu er kommet ét stort skridt tættere på at opføre et nyt moderne demensplejecenter, siger formand Jesper Holdflod Pallesen fra Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

De 40 boliger er fordelt på fire boliggrupper, hvor beboerne i hver gruppe deler fælles opholds – og spisestue. Boligerne etableres som mindre to-rumsboliger, der fleksibelt kan omdannes til en et-rums bolig efter beboerens behov. Ud over den private bolig, får beboerne via de indbydende fælles opholdsrum mulighed for nærvær, fællesskab og aktivitet med hinanden og med personalet.

Omkring plejecentret etableres rekreative, grønne områder, der skærmer mod Banevang. Fra opholds- og spisestuerne får beboerne adgang til fælles indre gårdhaver.

- Ved at etablere en gårdhave der er placeret indadtil, sikrer vi, at beboerne har god adgang til udeophold og ikke kan forvilde sig uden for plejecentret, og det er et spørgsmål om tryghed for både borgeren og personalet, siger udvalgsformanden.

Ud over indendørs- og udendørsarealer, der skal være med at understøtte beboernes sikkerhed og trivsel, er der også afsat midler til velfærdsteknologi med samme formål. Det er for eksempel etablering af døgnrytmebelysning og sensorgulve, som giver personalet mulighed for at reagere hurtigt ved eventuelle faldulykker.

Byggeriet går i gang i maj 2019, og det er planlagt, at det nye plejecenter vil være klar til indflytning i maj 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081