23948sdkhjf

Syddjurs starter lokale spisegrupper

Ældre får nu mulighed for at deltage i små spisegrupper sammen med andre ældre fra lokalområdet - der etableres spisegrupper på alle kommunens aktivitetscentre.

’Spis med din nabo’. Sådan lyder navnet på et nyt projekt i Syddjurs Kommune, som skal skabe større livskvalitet, bekæmpe ensomhed og give deltagerne mere livsappetit.

I projektet skal der etableres lokale spisegrupper i alle kommunens syv trænings - og aktivitetscentre. En gruppe måltidsværter skal være med til at skabe den gode stemning og hjælpe spisegrupperne i gang.

- Det er svært for en del ældre at bevare glæden om måltiderne, når man bliver alene. Derfor har vi startet ’Spis med din nabo’, hvor man kan deltage i små spisegrupper med andre ældre fra lokalområdet en gang om ugen. Det gode samvær om måltidet skal være med til at øge livsglæden og skabe et socialt netværk. Det er et godt projekt, og jeg er glad for, at vi allerede har kontakt til en række frivillige måltidsværter - stor ros til dem, udtaler formand for udvalget for ældre, social- og sundhedsfremme Jan Fischer.

Projektet er lokalt forankret og rettet mod borgere, der bor tæt på caféerne, eller som udgangspunkt selv kan komme til og fra caféen. Maden leveres af Køkken Syddjurs.

’Spis med din nabo’ løber foreløbigt over to år, og der er ansat en tovholder, som skal støtte måltidsværterne og hjælpe med at finde deltagere til spisegrupperne. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109