23948sdkhjf

Varde: Fire plejecentre får penge til demensvenlig indretning

- der er blandt andet fokus på mere demensvenlig indretning af udearealer og genkendelige hoveddøre.

Varde Kommune har fået 2,4 millioner fra puljen til mere demensvenlig indretning på plejehjem. Og i tæt samarbejde med arkitektfirmaet ERIKarkitekter er der blevet udarbejdet forslag til mere demensvenlig indretning på fire af kommunens plejecentre.

- Vi gør meget for at blive en demensvenlig kommune, og derfor er det fantastisk, at vi har fået de her penge, der kan skabe bedre trivsel for beboerne på fire at vores plejecentre. Nu går vi med det samme i gang med at finde nogle lokale entreprenører og håndværkere, der kan løfte opgaven, så vi får indrettet stederne hurtigst muligt, fortæller Tina Agergaard Hansen, formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune.

Aktivitetscentret i Ølgod får penge til demensvenlig indretning af udearealet, der vil medvirke til, at beboerne oftere kommer ud i naturen og gør brug af faciliteter, som er med til at fremme sanseoplevelser.

Lyngparken i Varde får penge til aktivitetsopdeling i mindre enheder i plejecentrets centerbygning. Det skal medvirke til at fremme det gode hverdagsliv og det gode måltid. Derudover sker der også nogle ændringer i demensenheden, som giver beboerne større bevægelsesfrihed.

Poghøj i Oksbøl får penge til aktivitetszoner, afskærmning, bænke og planter i haven rundt om Poghøj. Det betyder, at stien rundt om plejecentret bliver mere interessant for beboerne at færdes på. Og derudover skal det begrænse risikoen for, at beboerne søger ud mod de befærdede veje. Indendørs skal en montre med navn, personlige sager og foliebeklædte døre ved boligerne styrke beboere med demens i at kunne sin egen indgangsdør.

Carolineparken i Varde får penge til fornedring af det fælles udeareal og etablering af genkendelige døre i boliger og afdelinger. Der bliver lavet fem aktivitetszoner udendørs blandt andet med mulighed for at afholde gudstjenester eller dyrke let motion samt en hyggekrog, hvor man kan nyde sin kaffe og søge ro. Ligeledes vil man med buske og beplantning mindske risikoen for, at beboere går ud på befærdede veje.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078