23948sdkhjf

Arbejdsmiljø: Pris til medicinsk sengeafsnit i Kolding

Afdelingen på Sygehus Lillebælt har blandt andet stort fokus på forbedringstiltag, faglig sparring og udvikling

Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding har modtaget Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris 2018.

Teamtræning, holdånd, makkerskab og en ledelse, der understøtter udvikling er nogle af de ingredienser, som Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding holder i kog for at skabe et godt arbejdsmiljø. Afdelingen har et stort patientflow, og for at forebygge stress og fastholde medarbejdere har afdelingen blandt andet en mentorordning for nyansatte samt et stort fokus på forbedringstiltag, faglig sparring og udvikling. Hverdagen krydres med sociale indslag som for eksempel morgensang i december og luciaoptog for patienterne.

Medarbejderne på afdelingen tilkendegiver, at de brænder for deres arbejde, fordi de får lov til at udvikle sig, og afdelingen har en høj patienttilfredshed i den landsdækkende undersøgelse af patienttilfredshed (LUP). Patienter og pårørende kan nemlig mærke, at medarbejderne er glade for at gå på arbejde.

Fakta

Prisen gives hvert andet år til en indsats, der skaber et bedre arbejdsmiljø og sætter kerneopgaven i centrum.
Med prisen følger 10.000 kroner, som afdelingen kan bruge til det fortsatte arbejde med at sikre et godt arbejdsmiljø.

Attraktiv arbejdsplads

Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris uddeles af regionens øverste samarbejdsorgan, Hovedudvalget.

- Jeg hæfter mig ved, at arbejdsmiljøindsatsen på Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding findes på flere niveauer. De har en ledelse, der understøtter udvikling, der er fokus på det kollegiale og faglige medarbejderne imellem, og de yder noget ekstra for patienter og pårørende. Samlet set er de lykkedes med at gøre den travle medicinske afdeling til en attraktiv arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø.

Også næstformand i Region Syddanmarks Hovedudvalg, Lone Rasmussen, glæder sig på prismodtagernes vegne:

- Der har i år været dobbelt så mange indstillinger til prisen som tidligere. Det vidner om, at afdelingerne i vores store organisation arbejder seriøst med arbejdsmiljøet. Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding vinder prisen, fordi de viser, at et godt samarbejde mellem ledere og medarbejdere giver et godt arbejdsmiljø, siger hun.

Yderligere to afdelinger - Syddanske Vaskeriers afdeling i Svendborg og Medicinsk Modtagelse på Sygehus Sønderjylland - var nomineret til Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris.

Prisen blev overrakt på regionens arbejdsmiljøkonference foran 800 medarbejdere og ledere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047