23948sdkhjf

Nyt center for diabetes på Nørrebro

Det nye center får blandt andet træningssal og undervisningsområder samt udendørs rekrative opholdszoner.

Flere og flere københavnere vil fremover få type 2-diabetes.

Det er en udfordring, som Københavns Kommune nu tager hånd om ved at bygge et helt nyt Center for Diabetes på Nørrebro.

- Københavnerne skal leve et godt og et langt liv, også hvis de har type 2-diabetes. Det hjælper vi dem til på Center for Diabetes, som siden 2016 har gjort en stor forskel for mange borgere med type 2-diabetes. Jeg er glad for, at vi i København sætter diabetes højt på dagsordnen, og at vi nu bygger et nyt og større Center for Diabetes. På den måde er vi bedst muligt rustet til, at flere københavnere fremover vil få diabetes, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Byggeri København – Københavns Kommunes bygherreenhed – varetager byggeprocessen og vil i første omgang udarbejde en udbudsstrategi for byggeriet i samråd med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Udgangspunktet er, at byggeriet skal udbydes som et etagebyggeri med en bærende konstruktion i træ, og at det overordnet skal have en miljøvenlig profil med eksempelvis grønne tage.

Der er på nuværende tidspunkt ikke taget stilling til, om der skal udskrives en arkitektkonkurrence, eller om byggeriet skal udbydes i totalentreprise.

Et nyt Center for Diabetes skal indeholde undervisningslokaler, cafeområde, samtalerum, træningskøkken, træningssal og personalekontorer samt tilhørende udendørs rekreative opholdszoner og træningszoner.

Centret opføres i Møllegade på Nørrebro og skal efter planen stå færdigt i 2021. Her vil det erstatte det nuværende Center for Diabetes, som siden 2016 har haft til huse i midlertidige lokaler på Vesterbro. Med nybyggeriet øges behandlingskapaciteten samtidig fra cirka 900 til 2.000 borgere årligt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078