23948sdkhjf

Løkke: Der er længere til sygehuset men flere overlever

Løkke ønsker mere nærhed i sundhedsvæsnet. Men det skal ikke ske ved at gøre op med centrale sygehuse.

- Ja, der er blevet længere til operationsstuen. Til gengæld får vi langt bedre behandling. Langt bedre overlevelse. Det bytte står jeg gerne inde for. Til hver en tid.

Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale. Her lægger han op til det sundhedsudspil, som regeringen præsenterer efter efterårsferien.

Udspillet skal ifølge Løkke løse problemet med manglende "nærhed" for patienter, før og efter de behandles på sygehuset.

- Vi skal ikke tilbage til den tid, hvor vi godt nok havde flere hospitaler tæt på. Men hvor folk måtte rejse ud af landet efter behandling. Til gengæld skal vi løse de problemer, vi står med i dag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, vil nedlægge regionerne. Der er for store forskel i behandlingen mellem regionerne. Kommuner og regioner er ikke altid gode til at koordinere patientforløb, lyder kritikken.

Liberal Alliance og De Konservative vi også nedlægge regionerne. En tanke, som Venstre også tidligere har leget med. Løkke sagde intet om regionernes skæbne i åbningstalen

Bagefter ville han ikke kommentere regionernes fremtid.

- Hvad det betyder for regionerne nationalt, må vi vende tilbage til, når regeringen kommer med sit udspil. Det er ikke dér, det starter. Det starter med mig, i det nære, siger Lars Løkke Rasmussen.

I talen lagde han vægt på, at 21 nye sundhedsfællesskaber skal bygge bro mellem sygehuset, kommunen og den praktiserende læge.

- Hvert sundhedsfællesskab bliver bygget op omkring ét af de nuværende akutsygehuse. De vil i gennemsnit dække fire-fem kommuner. Og være en ny drivkraft for, at behandlingen bliver sammenhængende.

- Så den svækkede ældre patient, der bliver indlagt på hospitalet, oplever at blive taget trygt og ordentligt hånd om. Hvor sygehus, egen læge og kommunen arbejder sammen. Tilrettelægger et samlet, overskueligt forløb. Hele vejen fra indlæggelse til opfølgning og genoptræning, som måske skal fortsætte i det lokale sundhedscenter, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125