23948sdkhjf

Papkasse passer på patientens personlige ejendele

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland afprøver i øjeblikket en boks, der kan holde styr på for eksempel briller, høreapparater og medicin

En papkasse, der kan hænges på hospitalssengen, hvor den holder styr på patienternes ejendele, så de ikke bliver væk under indlæggelsen, bliver de næste måneder afprøvet på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland. Kassen er udviklet af en sygeplejerske i samarbejde med Idéklinikken og en privat virksomhed.

Idéen udspringer af et generelt behov på hospitalet for bedre at kunne holde styr på patienternes ejendele, som for eksempel briller, høreapparater og medicin, når de transporteres til og fra eksempelvis operation eller skanning.

- Som det ser ud i dag, placeres patientens vigtigste ejendele under hovedpuden, når han eller hun køres til operation. Det medfører risiko for, at ejendelene bliver væk eller bliver beskadiget, fortæller Sanne Daugaard, sociolog og produktudvikler i Idéklinikken.

Efter at være blevet kontaktet af en opvågningssygeplejeske om problemet, henvendte hun sig til virksomheden INNOFLEX, der arbejder med innovative løsninger til sundhedssektoren.

- Vi var straks med på idéen om at udvikle en boks, som både er tryghedsskabende og funktionel, og som passer ind i hverdagen på et hospital, fortæller direktør Line Bluhme.

- Boksen hænges nemt på sengehesten med åbningen ind mod patienten, der så vågner op med sine vigtigste ejendele lige ved hånden. Personalet eller patienten har mulighed for at lægge ejendelene ind i boksen i forbindelse med, at den foldes - så boksens perforerede åbning skal "brydes" for at få adgang til tingene igen, forklarer hun.

HangOn Home-Boksen skal i september og oktober testes i syv forskellige afdelinger, hvorefter effekten skal evalueres. Allerede nu markedsfører INNOFLEX HangOn Home i andre regioner, ligesom en række plejehjem har udtrykt interesse for at afprøve boksen.

Boksen sparer både tid og penge

Boksen kan følge patienten fra afdeling til afdeling og med patienten hjem

De første prototyper af HangOn Home-Boksen var i plast, men af praktiske årsager er den boks, som nu er på vej på markedet, udformet i pap.
- Når boksen er et engangsprodukt i pap, kan vi tillade os at forære den til patienterne. Det betyder, at boksen kan følge patienten fra afdeling til afdeling og med patienten hjem, uden at vi skal bekymre os om at få den retur og rengjort til næste patient, forklarer Sanne Daugaard, sociolog og produktudvikler i Idéklinikken, Region Nordjylland.
Stykprisen på HangOn Home-boksen ventes at lande på mellem 12 og 15 kroner. Men hvis boksene virker efter hensigten, opvejer fordelene ifølge Sanne Daugaard nemt udgiften:
- Hver gang en patient mister ejendele under indlæggelse, er det ressourcekrævende og frustrerende for både patient og personale. Plejepersonalet bruger tid på at lede, og afsnitslederne bruger tid på forsikringspapirerne. Hvis boksene kan være med til at frigøre den tid til kliniske opgaver, vil det være klart at foretrække, siger Sanne Daugaard.
- I Region Nordjylland har vi faktisk 60 erstatningssager om året på lige præcis den type ejendele, der fremadrettet kan opbevares i HangOn Home, tilføjer hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125