23948sdkhjf

Ny robotinvestor: Hospitalsrobot har milliardpotentiale

Robotudviklerne hos Blue Ocean Robotics har netop fåret tilført små 100 millioner kroner fra en gruppe investorer. Blandt dem Nordic Eye Venture Capital, der har investeret mellem 35 og 40 millioner kroner. 

Kapitalfondens administrerende direktør Peter Warnøe forklarer overfor Fyens Stiftstidende, hvorfor beløbet er lagt hos den fynske robotudvikler. 

Kan blive det nye UR eller MiR
Dels fremhæver han, at en række af Blue Ocean Robotics projekter meget tæt på markedet og kører blandt andet test ved medicinalvirksomheder og på hospitaler.  Desuden har robotudvikleren ifølge Peter Warnøe solgt 500 produkter til Japan. 

Dels er det vigtigt, at robotrugekassen har mange produkter i porteføljen, så man ikke er afhængigt af én succes. I Peter Warnøes optik udvikler Blue Ocean dermed nogle produkter, der kan blive milliarder værd. 

- Den nok stærkeste - guldkalven, som de kalder den - er en UV-robot til hospitaler (UV-desinfektionsrobotten i spin out-selskabet UVD Robots), som kører ind og rengør et helt hospitalsrum.Den er meget tæt  at blive godkendt af en meget stor, dansk medicinalvirksomhed. Jeg må desværre ikke sige, hvem det er, men det kan være, at du kan gætte det. Bliver den det, så vil jeg sige, at alene det er lige så stort som Universal Robots eller MiR. En enkelt virksomhed, der får succes, kan blive enormt, siger Peter Warnøe til Fyens Stiftstidende.

Vækstmål på 1.000 procent
De godt 100 millioner kroner, investorerne netop har skudt i Blue Ocean Robotics, er øremærket til at styrke det kommercielle set-up og gøre virksomheden klar til at begå sig internationalt. Desuden er en del af pengene også sat af til udvikling af ny teknologi samt rekruttering af medarbejdere. 

Ifølge direktør i Blue Ocean Robotics Claus Risager er firmaets målsætning en omsætningsvækst på 1.000 procent frem mod 2023. 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094