23948sdkhjf

Silkeborg udvikler ny retningslinje for forebyggelse af trykskader

Den kommende nationale kliniske retningslinje skal medvirke til at sikre et ensartet behandlingstilbud af høj faglig kvalitet i Danmark.

Rundt omkring i landet er der stor forskel på, hvordan man går til opgaven med at forebygge tryksår. Nu har Sundhedsstyrelsen bevilget Regionshospitalet Silkeborg midler til at organisere og at udvikle en ny national klinisk retningslinje for forebyggelse af trykskader hos voksne og unge over 15 år. Retningslinjen skal medvirke til at sikre et ensartet behandlingstilbud af høj faglig kvalitet i Danmark.

Det skriver Hospitalsenhed Midt på sin hjemmeside.

Som led i udviklingen af den nye retningslinje bliver der etableret en arbejdsgruppe med personer med bred tværfaglig repræsentation fra kommuner og regioner, og der nedsættes også en referencegruppe, som får til opgave at sikre, at det kan lade sig gøre at indføre retningslinjen bredt i det danske sundhedsvæsen. Klinisk sygeplejespecialist Birgitte B. Skovgaard fra Center for Planlagt Kirurgi bliver projektleder og fagkonsulent på retningslinjen.

Den kommende nationale kliniske retningslinje skal efter planen publiceres senest januar 2020 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094