23948sdkhjf

Nu indvies Danmarks første telemedicinske hospiceplads

I dag indvier Region Syddanmark en ny telemedicinsk hospiceplads.

Som de første i Danmark har Ærø fået en telemedicinsk hospiceplads. Pladsen er en særlig indrettet stue på Sygehusenheden Ærø, hvorfra der er mulighed for videokontakt med Hospice Sydfyn i Svendborg. Det betyder, at patienten, pårørende og personalet på Ærø kan få rådgivning af og sparring med det specialiserede palliative personale på Hospice Sydfyn.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Udvalgsformand Bo Libergren (V) fra Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark glæder sig over den nye telemedicinske hospiceplads:

- Med en telemedicinsk hospiceplads på Ærø tager vi højde for de lokale forhold og styrker det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Den telemedicinske hospiceplads gør at patienter, der tidligere fravalgte en hospiceplads i Svendborg, nu kan få bedre og mere hjælp tæt på deres hjem. Det glæder mig derfor, at vi sammen med Ærø er kommet i mål med et telemedicinsk tilbud.

Også hos Ærøs 1. viceborgmester Inga Blom Thomas (S) fra Ærø Kommune vækker den nye plads begejstring:

- På Ærø er vi meget glade for samarbejdet, der betyder at borgere på Ærø, kan komme tættere på den specialiserede palliation døgnet rundt, uden at skulle forlade øen. Det er en lettelse for både patienten og deres pårørende.

Professor og forskningsleder indenfor palliation på Syddansk Universitet Helle Timm synes, at en hospiceplads på Ærø er en spændende udvikling:

- Der er stor international interesse for telemedicinske løsninger på det palliative område. Derfor bliver det rigtig interessant at se, hvad en telemedicinsk hospiceplads på Ærø kan udvikle sig til - både for patienter og medarbejdere. Der er masser af potentiale på området, men også en del udfordringer. Det bliver meget spændende at følge med i, siger hun.

Indvielsen af den nye telemedicinske hospiceplads finder sted fredag 2. november fra kl. 14.00 -16.00 på Sygehusenheden Ærø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095