23948sdkhjf

Hospitalet i Gødstrup er sikret stort forskningscenter

Med Region Midtjylland og Herning Kommune som de helt store bidragsydere er Regionshospitalet Gødstrup nu sikret den fulde udgave af forsknings- og uddannelsescentret NIDO|Danmark.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

NIDO|Danmark er en investering i et forsknings- og uddannelsesmiljø, der kan noget andet, end det de store og specialiserede universitetsmiljøer bidrager med, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Bidragsydere

Region Midtjylland 115,8 mio. kr.

Herning Kommune 20 mio. kr.

Kommuner i hospitalets optageområde 2 mio. kr. (Holstebro, Ringkøbing- Skjern, Ikast-Brande, Lemvig, Struer)

Fonde, privatpersoner, virksomheder 5 mio. kr.

kilde: Region Midtjylland

- Centeret skal være kendetegnet ved højt internationalt niveau, og al forskning, uddannelse og innovation skal hjælpe os til at forstå og behandle de sygdomme, der plager mange mennesker hver dag, forklarer regionsrådsformanden.

- Derudover er det også vores klare ønske at bidrage til, at vi får et Danmark og en region i balance, også når det gælder forskning og uddannelse, siger regionsrådsformanden.

Regionsrådet har blandt tre muligheder valgt KPC Herning A/S som totalentreprenør på byggeriet. NIRAS A/S bliver bygherrerådgiver, mens Region Midtjylland er bygherre.

Forsknings- og uddannelsescentret NIDO|Danmark er et selvstændigt anlægsprojekt med finansiering fra Region Midtjylland, kommuner, fonde og private donationer. Centeret deler ikke økonomi med Regionshospitalet Gødstrup, der har fået tilskud fra den statslige kvalitetsfond.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094