23948sdkhjf

Nu er opslagstavlen erstattet af en interaktiv skærm

Den nye skærm i fælleshuset på Bofællesskabet i Hasselager indeholder informationer om for eksempel fødselsdage og fælles aktiviteter.

På Bofællesskabet i Hasselager er den analoge opslagstavle blevet erstattet af en interaktiv skærm med tilknyttet app.

På skærmen i fælleshuset kan beboerne få læst informationer op om blandt andet fælles aktiviteter og fødselsdage.

Fra mobilen er det i appen også muligt at skrive eller indtale beskeder til et beboer-til-beboer-forum. Her er der allerede godt gang i beskederne beboerne imellem, fortæller socialpædagog Lars Stüker.

- Det har givet os en intern øvebane i sociale medier. Vi har talt om, hvad man skrive, og hvordan det kan blive modtaget. Og det sker i afgrænsede rammer. Erfaringerne kan beboerne tage med i deres færden på de sociale medier, siger han.

Lige nu fungerer infoskærmen som en-vejs kommunikation, hvor personalet lægger indhold ud, som beboerne kan benytte. Men det bliver der lavet om på i fremtiden.

- Vi har mulighed for at gøre nogle af beboerne til medredaktører på løsningen. Og jeg tænker, at det har et rigtig fint, pædagogisk sigte og styrker deres følelse af ejerskab for skærmen. Og selv efter nyhedens interesse har lagt sig, kan skærmen være med til at inddrage de pårørende mere aktivt i, hvad der sker i huset, siger Lars Stüker.

Kirsten Bundgaard, chef for Voksenhandicap i Aarhus Kommune, er glad for skærmløsningen, som hun ser perspektiver i.

- Med skærm og app-løsning arbejder vi hen imod et bedre informationsniveau og med en pædagogisk vinkel, hvor vi gerne vil understøtte borgernes digitale forståelse og færden. Projektet er blevet til med midler og konsulentbistand fra Velfærdsteknologisk Udviklingspulje. Vi vil ikke selv kunne have finansieret sådan et projekt. Og som en del af VTU-projektet måler vi løbende på effekten, der skal understøtte mulige lignende projekter, siger Kirsten Bundgaard. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281