23948sdkhjf

Rejsehold skal øge livsglæden

Eksterne øjne skal se på tre nordjyske plejehjem.

Et rejsehold udsendt af staten skal hjælpe tre plejehjem i Aalborg Kommune med at sikre en værdig ældrepleje.

Aalborg Kommune vil nemlig søge puljen med det knap så mundrette navn ”praksisnært læringsforløb om værdighed i ældreplejen ved værdighedsrejsehold”. Rejseholdet består af konsulenter, der skal medvirke til at styrke værdighed i ældreplejen på det enkelte plejehjem gennem ”kompetenceudvikling og rådgivning af personale og ledelse på plejeenheder”.

Det skriver Nordjyske.

I Aalborg Kommune er der tale om Fremtidens Plejehjem, Thulebakken og Trækvanen, der er blevet udvalgt til at få besøg af rejseholdet.

Rejseholder ser blandt andet på arbejdsgange og samarbejde mellem medarbejdere, borgere og pårørende for at kunne arbejde med den enkelte ældres livskvalitet og værdighed i hverdagen.

- Vi har haft bruger-pårørenderåd, som synes, at tingene ikke har fungeret perfekt, og derfor har vi sagt, at vil vi gerne have rejseholdet til at se på det. Vi har BDO-rapporter, der er fine for stederne, men når der er bruger-pårørenderåd, der bliver ved med at stikke til os, så synes vi, at det er godt at få det undersøgt af endnu en uvildig instans, siger ældre- og handicaprådmand Jørgen Hein (RV) til avisen.

Som et led i satspuljeaftalen 2018-2021 er det afsat penge til etableringen af et nationalt Videnscenter for værdig ældrepleje, der blandt andet skal sikre en værdig ældrepleje, hvilket rejseholdet skal medvirke til.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109