23948sdkhjf

NeuroRehab vender tilbage i ’19

Til sommer løber konferencen NeuroRehab igen af stablen i København, og her kan fagpersoner fra både kommuner og regioner blive opdateret på den nyeste udvikling indenfor rehabilitering efter erhvervet hjerne- og rygmarvsskade.

Bag den store konference står fire klinikker på Rigshospitalet og VihTek - Videncenter for velfærdsteknologi, Region Hovedstaden.

NeuroRehab blev afholdt første gang i 2017, og interessen var dengang overvældende. Over 400 personer, heriblandt sygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter, deltog i den totalt udsolgte konference, mens over 100 mennesker stod på venteliste for at deltage. Og nu vender NeuroRehab altså tilbage.

Temaet for konferencen denne gang er kvalitet i neurorehabilitering.

- Sidste år havde vi meget fokus på teknologi. Den her gang tænker vi, at der er behov for at gå mere i dybden med, hvad er det egentlig, der virker i rehabilitering. Hvad er det, der giver effekt, fortæller ledende neuropsykolog på Rigshospitalet, Birgitte Hysse Forchhammer, der har det faglige ansvar for NeuroRehab.

- Vi har viden om indsatser, der virker, når de bliver prøvet af i en videnskabelig undersøgelse. Men hvad virker i praksis. Og hvordan får vi kvalitetsdagsordenen foldet ud, så vi også på længere sigt kan styrke kvaliteten og blive virkelig skarp på, hvad vi skal give til hvem for at opnå den største kvalitet. Vi vil gerne mere ind til benet af hvad kvalitet er på det her felt, forklarer hun om konferencens tema.

Meget praksisnært
Forberedelserne til NeuroRehab 2019 er i fuld gang.

Konferencen vil byde på en række plenumoplæg, tre symposier, en markedsplads med forskellige udstillere og et fordybelsesrum, hvor der bliver vist forskellige initiativer inden for neurorehabilitering, fortæller Tina Myung Povlsen, udviklingskonsulent hos VihTek og sekretariatsansvarlig for NeuroRehab.

- Og vi vil gerne gøre det meget praksisnært, siger hun.

Selve programmet er stadig under udarbejdelse, men et af de emner, som er på tapetet, når konferencen løber af stablen til juni næste år, er hvordan patienter kan bidrage til at vurdere og udvikle kvalitet.

-Patientinddragelse er central i rehabilitering, men vi vil gerne rette fokus mod, hvordan reel patientinddragelse faktisk kan praktiseres og hvilken betydning inddragelse har for udvikling af kvalitet, forklarer Birgitte Hysse Forchhammer.

NeuroRehab 2019 kommer bl.a. også til at sætte fokus på forskning som grundlag for kvalitet, og hvordan vi bruger data til at øge kvalitet i neurorehabilitering.

Hvad er ambitionen med NeuroRehab 2019?

- Det er, at dagen glider og folk går glade hjem og har fået en god oplevelse og udbygget noget samarbejde. Vi har nogle lange pauser, hvor folk kan komme rundt og se en masse ting, men det er også erfaringen, at det er i pauserne, man virkelig får netværket med andre, som man ikke lige ser til daglig, siger Tina Myung Povlsen fra VihTek.

- Vores ambition er, at man både får et fagligt indspark og får set nogle konkrete teknikker og metoder og styrket sit netværk - og at deltagerne er blevet klogere på, hvordan de kan gå hjem i morgen og starte med at øge kvalitet i rehabilitering, siger Birgitte Hysse Forchhammer.

Der er netop åbnet for tilmelding til NeuroRehab 2019.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125