23948sdkhjf

Gør enestuen en forskel for plejen?

Hvordan påvirker det den daglige sygepleje, uddannelse og patienternes oplevelse af kvalitet, når vi går fra flersengsstuer til enestuer?

Det skal et nyt forskningsprojekt på Regionshospitalet i Viborg undersøge, skriver sygehuset i deres ugentlige nyhedsbrev.

- Resultaterne vil vise, hvordan det påvirker patienter og sygepleje, når vi eksempelvis erstatter to- og firesengsstuer med enestuer. På den måde kan vi langt bedre tage hånd om de udfordringer, enestuerne eventuelt medfører, siger Susanne Friis Søndergaard, der ph.d., projektleder og forskningssygeplejerske.

Den nye virkelighed
I første omgang skal der indsamles af en række data fra de nuværende flersengsstuer på RH Viborgs Mave- og Tarmkirurgisk Afsnit, Hjerteafsnit og Karkirurgisk Afsnit.

Håbet er samtidig at få skaffet tilstrækkelig finansiering til et tre-årigt forskningsprojekt, så man i slutningen af næste år kan indsamle tilsvarende data fra samme sengeafsnit i det nye akutcenter, hvor ensengsstuer bliver en del af virkeligheden.

- Man kan eksempelvis have den tese, at det vil påvirke forskellige patienter forskelligt at ligge på en ensengsstuer - alt efter patienternes diagnose og alder. Hvis forskningen bekræfter den tese, så vil vi fremover have mulighed for at sætte målrettet ind i forhold til netop de patientgrupper ved eksempelvis at hjælpe dem med at komme hen i frokoststuen for at spise deres mad, så de kan være sammen med nogle af deres medpatienter, fortæller Susanne Friis Søndergaard.

Bag projektet står: projektleder og forskningssygeplejerske, ph.d. Susanne Friis Søndergaard, kollegerne fra Center for Forskning i Klinisk Sygepleje, HR Uddannelse på HE Midt og Aarhus Universitet, Health.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125