23948sdkhjf

Projekt vil bygge ensomheden væk

104.000 ældre føler sig ufrivilligt ensomme, og tallet vokser. I almene boliger bor flere alene og gennemsnitsalderen er højere end i andre boligformer. Men undersøgelser viser, at måden man bor på kan afhjælpe ensomheden.

Derfor er BL, Landsbyggefonden og Realdania gået sammen om at undersøge, hvad det betyder, hvis man udover at fokusere på at spare energi, øge æstetikken eller forbedre tilgængeligheden i et alment boligområde, også renoverer for at nedbringe ensomheden gennem mere målrettet brug af fællesskaberne og det gode naboskab.

Fokus på livskvalitet
Projektet skal i første omgang forsøge sig i fire konkrete renoveringsprojekter i Rødovre, Vojens, Aarhus og Kalundborg og dermed bygge videre på de bedste af de mangeårige erfaringer i den almene sektor.

- Sociale renoveringer understøtter de spontane møder mellem beboerne i hverdagen. Møder, der kan have stor indflydelse på menneskers daglige livskvalitet, siger administrerende direktør Jesper Nygård fra Realdania.

Formålet med samarbejdet er at udbrede kendskabet til og opbygge flere erfaringer med fysiske renoveringer målrettet eksempelvis opgange, vaskehuse eller ’kantzoner’ mellem folks egen matrikel og fællesarealerne.

Alt sammen steder, hvor beboerne færdes i hverdagen, og som giver øget mulighed for daglige møder og deltagelse i det lokale fællesskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172