23948sdkhjf

Her er de nominerede til Handicapprisen 2018

Når Handicapprisen 2018 for Odense skal overrækkes, skal vinderen findes blandt tre virksomheder, der alle har personer med handicap som en del af kollegaflokken i det daglige arbejde.

Prisen bliver overrakt til en virksomhed, der skaber arbejdspladser til mennesker med et handicap.

- Det er fantastisk at se virksomheder, der tager et socialt ansvar på sig og arbejder for et rummeligt arbejdsmarked, hvor der er plads til, at mennesker med handicap kan yde en indsats og give værdi til virksomheden eller organisation, siger Brian Dybro, der er rådmand i Beskæftigelses og Socialforvaltningen i Odense Kommune.

De nominerede er:

  • Malerfirmaet Knold og Thinesen: I kollegaflokken hos Malerfirmaet Knold og Thinesen finder man en døv kvinde. Kvinden er ansat som ufaglært maler, og selvom der nemt kan findes åbenlyse udfordringer for en person med hørehandicap i arbejdet som maler, så har medarbejderen og malerfirmaet fundet frem til en metode, så det daglige arbejde glider lettere. Kommunikation via SMS eller billedbeskeder er bare nogle af de værktøjer, som medarbejderen og malerfirmaet benytter sig af, når beskeder skal frem og tilbage.

  • Alex Andersen Ølund: Transportvirksomheden Alex Andersen Ølund har en medarbejder ansat med diagnosen ADHD. Ansættelsen startede med en samtale over en kop kaffe i kantinen efterfulgt af en gradvis introduktion til virksomheden og arbejdsopgaverne, der til sidst førte til en ansættelse i virksomheden. 

  • Dalum Landbrugsskole: I kantinen på Dalum Landbrugsskolen går kantinelederen forrest, når det kommer til at ansætte medarbejdere med handicap. I øjeblikket har kantinen ansat en kvinde med et kognitivt handicap til at hjælpe i køkkenet. Medarbejderen startede i praktik i kantinen, og efter praktikken var slut, blev hun ansat i et fleksjob. 

Prisoverrækkelsen finder sted mandag d. 3. december fra 15.00-16.00 i Seniorhus Odense, Toldbodgade 5, 5000 Odense C.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238