23948sdkhjf

Nyt seniorbofællesskab i Ringkøbing

Et nyt seniorbofællesskab ser snart dagens lys i Ringkøbings naturbydel.

Det kommende seniorbofællesskab i Naturbydelen kommer til at bestå af tre bygninger i 2-3 etager med i alt 14 lejeboliger. Boligerne bliver i ét eller to plan, i varierende størrelse fra 35-40 til 85-90 m2.

Alle boliger har private rum, såsom bad/toilet, soveværelse, opholdsrum og køkken, og afskærmede mindre terrasser eller altaner med tæt kontakt til naturen. 

I bygningerne er der i alt 300 m2 fælles faciliteter. Og mellem og omkring husene er der lagt op til et aktivt udeliv og hverdagsfællesskaber på den 2.700 m2 store grund.

I de kommende måneder bliver vinderprojektet bearbejdet og gjort klar til opførelse.

Det ventes, at arbejdet med at anlægge en ny tilkørselsvej til seniorbofællesskabet går i gang i løbet af foråret 2019, mens byggeriet går i gang i slutningen af 2019 med forventningen indflytninger i slutningen af 2020.

Eksempelbyggeri til efterlevelse
Eksempelbyggeriet er en del af Realdanias initiativ ”Rum og fællesskaber for ældre”, der skal afprøve nye løsninger og tilgange til at udvikle bofællesskaber over hele landet med henblik på at bekæmpe ensomhed blandt ældre og imødekomme en stigende efterspørgsel på seniorbofællesskaber. 

Anvendelsen af naturen som en stor, fælles have, er et grundlæggende princip for udviklingen af hele Naturbydelen, og det er én af de væsentlige grunde til, at udviklingen af det nyskabende seniorbofællesskab sker netop der. 

En anden væsentlig grund er, at der er et stigende behov for og efterspørgsel på nye og forskelligartede boligformer til det stigende antal ældre i mindre købssteder som Ringkøbing.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112