23948sdkhjf

- Vi forventer opgaver i mange flere kommuner

Blæksprutten bliver en del af Duos og 250 medarbejdere får ny arbejdsgiver.

Som Magasinet Pleje kunne skrive i går, får 250 ansatte i den nordjyske servicevirksomhed Blæksprutten ny arbejdsgiver. Firmaets stifter og ejer, Vibeke Haaning, har solgt lige knap halvdelen af aktierne i sit firma til selskabet Duos, der har hovedsæde i København.

Duos har sin styrke inden for pleje af kronisk syge og har i dag hovedparten af sine aktiviteter på Sjælland.

Fremover vil de to firmaer indgå i en ny koncern ved navn Duos Gruppen, der med 4.500 ansatte og en omsætning på 750 millioner kroner bliver en af de største i branchen i Danmark.

Koncernen får to divisioner, Senior Service og Personlig Assistance, som skal tage sig af henholdsvis hjemmepleje og pleje af kronisk syge og handicappede.

Vibeke Haaning skal fremover lede hjemmepleje-divisionen. Hvad hun har fået for de 49,5 procent af aktierne i Blæksprutten, ønsker hun ikke at oplyse. Kun at hun er ”meget tilfreds” med beløbet.

Fordoblet omsætning

Det er anden gang, Vibeke Haaning sælger Blæksprutten, som hun selv stiftede i 1993. Første gang, hun solgte, var i 2011. Da køberen fire år senere gik konkurs, købte hun navnet Blæksprutten tilbage og etablerede sig i branchen igen.

Siden da har hun fordoblet firmaets omsætning hvert år til 60 millioner kroner i år. Blæksprutten arbejder i dag for Hjørring, Aalborg og Brønderslev kommuner.

- Jeg forventer, at vi fremover vil få opgaver i mange flere kommuner. Duos’ og vores kompetencer supplerer hinanden perfekt. Som en del af Duos Gruppen får vi meget mere kapital i ryggen, og selv om vi får to adskilte divisioner med hver sit arbejdsområde, kommer vi til at få mange fordele af samarbejdet - for eksempel fælles kontorer og fælles uddannelse, siger Vibeke Haaning.

Egne erfaringer

Duos er stiftet af Marianne Stigsdatter, der havde to sønner med muskelsvind og ud fra egne erfaringer så behovet for et firma, der kunne yde hjælp og pleje til kronisk syge og handicappede.

I dag er selskabet delvis ejet af Allan Søgaard Larsen og Morten Reignald Pedersen, tidligere henholdsvis administrerende direktør og økonomidirektør i Falck. Samarbejdet mellem Duos og Blæksprutten er i høj grad kommet i stand gennem dem.

- Allan Søgaard Larsen bankede på min dør i januar 2017 og tilbød at arbejde gratis som bestyrelsesformand for at finde ud af, om der var muligheder i branchen. Det var der! Resultatet blev den koncern, der nu er skabt, forklarer Vibeke Haaning.

Sidste år havde Duos et underskud på 1,7 mio. kr. og Blæksprutten et underskud på 3,0 mio. kr. Men Vibeke Haaning er optimist på det nye selskabs vegne.

- Vi har fordoblet vores omsætning hvert eneste år. Det er bestemt ikke urealistisk, at det vil fortsætte, fastslår Vibeke Haaning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094