23948sdkhjf

De plejer arbejdsmiljøet: Strandcentret er gode til at anmelde arbejdsulykker

Anmeldelserne bliver brugt til at forebygge nye ulykker.

På Strandcentret Plejecenter i Greve Kommune er de rigtig gode til at anmelde arbejdsulykker. Men det er langt fra alle plejecentre, der kan prale med samme præstation.

Selvom arbejdsgiverne har pligt til at anmelde arbejdsulykker, peger undersøgelser på, at omkring halvdelen af alle ulykker ikke anmeldes.

Derfor har Arbejdstilsynet sammen med en bred vifte af organisationer lanceret kampagnen "Gør det nu - anmeld arbejdsulykker", der skal være med til at sikre, at langt flere ulykker anmeldes.

Ingen løftede pegefingre
På Strandcentret Plejecenter er der ingen løftede pegefingre, hvis en medarbejder kommer til skade på arbejdet.

- Det er vigtigt, at personalet tør komme til mig, så vi kan få anmeldt de arbejdsulykker, der er, og så vi eventuelt kan få forebygget dem til en anden gang, fortæller Mia Goldenbaum, arbejdsmiljørepræsentant hos Strandcentret Plejecenter.

Plejecentret arbejder for at skabe tillid mellem ledere og medarbejdere. Det har nemlig stor betydning for, at de på plejecentret er gode til at anmelde arbejdsulykker. Anmeldelserne bruges i det forebyggende arbejde, og forebyggelse er helt essentiel for plejecenteret.

- Vi skal jo alle kunne holde i det her fag i mange år, og man skal jo ikke blive syg af at gå på arbejde. Så alt hvad vi overhovedet kan forebygge, det skal vi forebygge. Blandt andet har vi netop valgt at ansætte en ergoterapeut, der både skal tage del i kerneopgaven og støtte personalet i svære forflytninger, fortæller Maj-Britt Vendelbo Toft, leder af Strandcentret Plejecenter.

Når der opstår tvivl
På plejecentret betyder tilliden mellem ledere og medarbejdere også, at de taler åbent om de ulykker, hvor der er tvivl om, hvorvidt det er en arbejdsulykke, som skal anmeldes eller ej. Der kan f.eks. være hvis medarbejderen ikke har haft fravær på grund af ulykken.

- Hvis medarbejderen er i tvivl, om det har været en arbejdsulykke, så tager vi simpelthen en snak med dem. For vi vil gerne anmelde alle arbejdsulykker, så medarbejderen har mulighed for at få erstatning, hvis der kommer følgeskader på et senere tidspunkt, fortæller Maj-Britt Vendelbo Toft.

Du kan læse mere om Arbejdstilsynets kampagne på www.arbejdstilsynet.dk/da/temaer/gor-det-nu.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.582