23948sdkhjf

Værsgo': Her er alle Danmarks plejehjem

Ældreministeriet med ældreminister Thyra Frank i spidsen offentliggør i dag en ny portal, der skal give plejepersonale, ældre og deres pårørende overblik over samtlige ca. 950 plejehjem i Danmark.
Oversigten er opstået efter idé fra ældreminister Thyra Frank og efter vedtagelse i regeringen i maj i år.

- Det her er hjerteblod for mig. Jeg har i årevis set, hvor stor og svær en beslutning det er at flytte på plejehjem. Der er spørgsmål, man gerne vil have svar på, inden man beslutter sig for sin sidste bolig. I bund og grund handler det om, at vi gerne vil fortsætte med at leve det liv, vi har levet i årevis. Bare med hjælp, siger Thyra Frank (LA) til Magasinet Pleje.

Portalen er døbt 'plejehjemsoversigten' og skal give overblik og et sammenligneligt grundlag at vælge ud fra, når jagten på et plejehjem er indledt. Det mener Dansk Erhverv er nødvendigt.

- Fremtidens ældre vil ikke have mere af det samme. Det kan vi se, når vi og andre spørger dem i undersøgelser. Derfor er fast og sammenlignelig information om kvalitet vigtig for at løfte konkurrencen på kvalitet og værdigheden i hele plejen, mener Dansk Erhvervs velfærdspolitiske chef, Rasmus Larsen Lindblom.

Der er afsat 12,5 millioner kroner til at drive oversigten frem til 2021.

Læs hele interviewet med ældreminister Thyra Frank i Magasinet Pleje, der udkommer på fredag. Du kan selv gå på opdagelse på plejehjemsoversigten.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125