23948sdkhjf

Nu åbner den første digitale assistent-uddannelse

27 elever begynder efter nytår på spritny uddannelse med fokus på velfærdsteknologi. Det er kommunerne Tønder, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev der sammen med Sosu Syd har skabt  uddannelsen i fællesskab.

Det skriver Sosu Syd i en pressemeddelelse.

Endnu har ingen anden SOSU-skole udbudt en tilsvarende uddannelse. SOSU Syd tager imod det

- Meningen med den nye Digi-Tech-uddannelse er, at vi som erhvervsskole skal være gearet til at levere medarbejdere med de helt rigtige kvalifikationer til blandt andet plejecentre og hjemmepleje, siger Lotte Dalegaard Pedersen, der er skolens direktør.

Mangler hands-on erfaring Velfærdsteknologiske løsninger buldrer frem, hvor sosu-assistenter og sosu-hjælpere arbejder. Og på sosu-skolen i Aabenraa er den praktiske brug af velfærdsteknologi allerede integreret i undervisningen. Men der mangler noget vigtigt, siger Lotte Dalegaard Pedersen:

- De nyuddannede fra de seneste årgange har et godt hands on-forhold til teknologien, men mange af deres lidt ældre kolleger ude på arbejdspladserne har behov for støtte fra kolleger, så de både lærer at bruge og at forstå den nye teknologi, siger hun.

De første elever på Digi-Tech-uddannelsen har bestået sosu-uddannelsernes Grundforløb 2. Digi-Tech varer cirka to år og tre måneder. Til august begynder det første Digi-Tech-hold med adgang direkte fra folkeskolen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113