23948sdkhjf

Sygeplejerskeuddannelse får et løft

Fra januar 2019 skilles sygeplejerskeuddannelserne i VIA ud fra det tidligere hovedområde eller fakultet, der huserede alle VIAs sundhedsfaglige uddannelser. Det betyder, at uddannelseschef Jonna Frølich kommer tættere på topledelsen på en af landets største professionshøjskoler.

Og det styrker uddannelsen, der lige nu har politisk opmærksomhed efter analyser har vist en stigende mangel på sygeplejersker.

- VIAs nye organisering betyder, at det bliver lettere at være i dialog med kommuner, regioner og politikere om eksempelvis dimensionering, kvalitet og relevans, siger uddannelseschef Jonna Frølich.

Uddannelse imødekommer nye arbejdsgange
Sygeplejerskeuddannelsen er den tredje største uddannelse i VIA målt på antal studerende. Samtidigt er det en uddannelse, der ifølge uddannelseschefen er særligt vigtig, hvis man vil sikre fremtidens velfærd i Danmark.

- Ser man på den demografiske udvikling, bliver det svært at vedligeholde det danske velfærdssystem, hvis vi ikke uddanner flere dygtige sygeplejersker, siger Jonna Frølich.

Hun nævner også regeringens sundhedsreform, som forventes at blive offentliggjort i det nye år, som en anledning til at se på, hvordan sygeplejersker – og sygeplejerskeuddannelsen – skal spille en rolle i kommuner og regioner.

- Vi kan se, at der sker en opgaveglidning i sundhedsvæsenet, som sammen med ny teknologi medfører nye arbejdsgange for sygeplejersker. Det skal vi som uddannelse være klar til at imødekomme, siger hun.

Flere fag på tværs
En konsekvens af organisationsændringen i VIA er, at studerende nu får flere muligheder for at tage fag og moduler på tværs af alle VIAs uddannelser, herunder de pædagogiske og tekniske uddannelser.

- Det tværprofessionelle er vigtigt for sygeplejersker og efterspørges af arbejdsgiverne. Uden at gå på kompromis med sygeplejefagligheden, skal vi naturligvis forberede vores studerende på den tværfaglige virkelighed, de skal ud i, siger Jonna Frølich.

VIA uddanner sygeplejersker i Aarhus, Silkeborg, Horsens, Randers, Holstebro og Viborg samt som netuddannelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094