23948sdkhjf

Gentofte øger krav til private plejefirmaer

Personlig og praktisk hjemmehjælp har netop været i udbud i Gentofte Kommune.

Udbuddet skal være med til at øge kvaliteten af den hjælp og pleje, som kommunen tilbyder ældre borgere, og derfor har kommunen skærpet kravene til de private hjemmeplejefirmaer. 

- I disse år oplever vi stigende krav til, hvad den enkelte hjemmehjælper skal løse af opgaver. Gennem udbuddet har vi øget kravene til medarbejdernes faglige uddannelsesniveau hos vores private leverandører og sætter fremadrettet endnu mere fokus på samarbejde og fælles kompetenceudvikling, siger afdelingschef i Pleje og Sundhed i Gentofte Kommune, Lone Jørgensen.

Nyt firma og gammel kending
Vinderne af udbuddet er PUKs Hjemmehjælp, der allerede leverer hjemmehjælp til kommunens borgere og CURA Pleje, der kommer til som ny samarbejdspartner.

De to leverandører vil begge tilbyde både praktisk og personlig hjælp, og Gentofte Kommune håber, at det vil være med til, at borgerne får besøg af færre forskellige medarbejdere i deres hjem.

Udover de to private leverandører kan borgerne som hidtil få hjemmehjælp fra Gentofte Kommune.

Uændret hjemmehjælp indtil foråret
Med det private leverandørskifte skal borgere, der i dag modtager hjemmehjælp fra en anden privat leverandør end PUKs Hjemmehjælp, vælge ny leverandør af hjemmehjælp i det nye år.

Derimod vil borgere, der allerede modtager hjemmehjælp fra PUKs Hjemmehjælp eller Gentofte Kommune, fortsætte med at modtage hjemmehjælp som hidtil.

Udbuddet af den personlige og praktiske hjemmehjælp blev besluttet i kommunalbestyrelsen i 2016 med udgangspunkt i Servicelovens regler om det frie valg på ældreområdet. Kontrakterne træder i kraft 1. juni 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094