23948sdkhjf

Robot er ny træningsmakker i Aarhus

Virksomheden Robofit har over to prototypeforløb samarbejdet med Aarhus Kommune om udviklingen af en skuldergenoptræningsrobot.

Robotten implementeres nu i storskala i Aarhus Kommune.

- Formålet [har] været at skabe et redskab, der kunne hjælpe borgere hurtigst muligt tilbage til deres normale hverdag – uden smerter og uden begrænsninger i deres førlighed. Vi har været klar over, at terapeuterne er afgørende for at kunne give den tilsigtede værdi. Uden det afgørende samarbejde med Aarhus Kommune, deres terapeuter og borgere, var Robofit slet ikke det produkt vi ser i dag, siger Jesper Heltzen, direktør i Robofit ApS.

Testforløb med borgere og terapeuter
Udviklingen er foregået i et udviklingssamarbejde mellem Robofit og Aarhus Kommunes Ortopædiske Genoptræningscenter, som hele tiden har kunne integrere den feedback, de har fået fra terapeuter og borgere, i løsningen.

Et samarbejde, der ikke kun skaber værdi for virksomheden. Det er også værdiskabende for kommunen, der får mulighed for at arbejde med innovativ teknologi på en ny måde.

- For os i Aarhus Kommune har det været en rigtig spændende proces, fordi vi har været med at forme et produkt, som passer til praksis. Produktet er formet af vores borgere og terapeuter, hvilket har øget værdien for alle. Det er ikke bare et skrivebordsprojekt langt fra virkeligheden, siger Ida Munk Sandegaard Skyt fra Aarhus Kommune, som har været projektleder på prototypeforløbet, og nu på storskalaprojektet.

Fortsætter i 2019
Aarhus kommune har på baggrund af prototypetesten udarbejdet en rapport, der dokumenterer effekten af Robofit hos de borgere, der anvendte robotten i deres genoptræningsforløb som supplement til de konventionelle træningsredskaber. 

Center for Frihedsteknologi i Aarhus Kommunes fået finansiering til at køre samarbejdsprojektet videre i storskala .

Forløbet er stadig i gang og fortsætter ind i 2019. Målet for både Robofit og Aarhus Kommune er fortsat at bruge hinanden som aktive sparringspartnere i implementeringsprocessen, og sikre gensidig succes med forløbet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203