23948sdkhjf

Bjældeklang bringer minder frem

Brug julen i reminiscensarbejdet - tag en snak om julen på plejehjemmet.

Reminiscensarbejdet på de danske plejecenter har gode kår i disse dage, hvor julen banker på døren.

At snakke om julen, barndommens jul, julen med familien og få indblik i de respektive ældres tarditioner og minder kan bruges - også når julen er slut. Og julen er også samlingspunkt.

På Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby J holdt man forleden julefrokost for beboere, personale, frivillige og lokalbefolkningen i området. 

Det er Forenede Care, der driver plejehjemmet og hjemmets egen kok Michel Lamp diskede op med al den lækre julemad, som også bringer minderne frem.

Julen bringer minder frem
Siden den private pleje- og omsorgsleverandør Forenede Care overtog driften af plejecenteret i september 2014 er det blevet en fast tradition, at når man rammer julemåneden, så skal det fejres på behørig vis.

Om Lokalcenter Bøgeskovhus
Lokalcenteret på Skovlundgårdsvej i Viby ved Aarhus rummer 54 ældreboliger og 70 plejeboliger, aktivitetslokaler samt en café og tilhørende produktionskøkken. Forende Care overtog driften af Bøgeskovhus 1. september 2014. Samarbejdsaftalen med Aarhus Kommune løber i seks år.

For eksempel bliver alle afsnit og gange på plejecenteret pyntet fint op med en iver og i et omfang, så der også bliver afholdt konkurrence imellem afsnittene om den bedste juleudsmykning, ligesom der løbende bliver klippet julepynt, sunget julesange og bagt julekager i den søde juletid rundt om på afdelingerne.

- Julemåneden er en tid på året, som vi nyder rigtig meget Bøgeskovhus, forklarer centerchef Jesper Westphal, der også selv deltog i julefestlighederne gennem hele dagen og uddyber:

- Udover den hygge som julen naturligt bringer med sig, så medvirker julearrangementerne, stemningen og musikken også til at skabe sammenhold og samhørighed mellem beboerne. Og julens melodier og udsmykning kan medvirke til at skabe erindringer og minder fra beboernes liv, som vi kan tale med dem om, siger han.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079