23948sdkhjf

Kæmpe succes: 28 plejehjem med egen læge

En kæmpe gevinst.

Sådan betegner ældre- og handicaprådmand Jørgen Hein fa Aalborg Kommune den ordning, hvor 28 nordjyske plejehjem over en to-årig periode er blevet tilknyttet faste praktiserende læger.

Det skriver Nordjyske.

- Tidligere skulle vi måske ringe op til 10-15 forskellige læger, så får vi bare en, som kommer en gang om ugen, og som vi kan ringe til, siger Jørgen Hein.

Ordningen fungerer sådan, at borgerne ved indflytning tilbydes at skifte til den læge, der er tilknyttet pågældende plejecenter. Desuden bliver kommune og praktiserende læge enige om en konsulentkontrakt om ydelse af generel sundhedsfaglig rådgivning til plejepersonalet.

- Når han er så er der, kan han samtidig lave lidt stuegang i forhold til dem, som han kigge til i sidste uge. Det er også tidsbesparende i forhold til vores personale. Det har været en kæmpe succes, siger han til avisen.

Fakta
Ordningen med faste læger på plejehjem udsprang oprindeligt fra en politisk aftale fra 2016 mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO), staten, danske regioner og KL. Ordningen finansieres af satspuljen på sundheds- og ældreområdet i perioden 2016-2019.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.723