23948sdkhjf

Nyt demenscenter på vej til Ølgod

Varde Kommune opfører et demenscenter i Ølgod. 

Projektet i Ølgod skal rumme 32 almene plejeboliger og tilhørende servicearealer på godt 3.000 kvm. I servicearealet skal der blandt andet etableres personalerum, aktivitetsrum og faciliteter til minimum seks daghjemspladser.

Arkitektfirmaet Rum står i spidsen for det rådgiverteam, som netop er blevet udvalgt som totalrådgiver til at tegne og opføre centret, der skal forbedre forholdene for demensramte borgere og pårørende.

- Teamet kommer til opgaven med et stort fokus på ”hjemmets” kvaliteter både inde og ude. Vi har fokus på at skabe et genkendeligt og hjemligt miljø, der giver tryghed for den enkelte beboer, hvor arkitektur og indretning understøtter trivslen hos demente, siger Claus Jensen, arkitekt og partner i Rum. 

I projektet er der et særligt fokus på at skabe udemiljøer, som understøtter fysisk aktivitet og udeliv, hvor borgere med demens, pårørende og medarbejdere kan færdes trygt i de grønne områder. 

Herudover ønskes der indarbejdet velfærdsteknologiske løsninger som fx sensorgulve og løsninger der sikrer en naturlig døgnrytmebelysning i boliger og servicearealer.

Opførelsen af det nye demensplejecenter i Ølgod indgår i realiseringen af Varde Kommunes plejeboligplan. Plejecentret opføres som erstatning for tidligere utidssvarende byggeri. 

Teamet er startet på byggeprogram og indledende studier. Det forventes at projektet kan tages i brug i starten af 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.224