23948sdkhjf

Opfindsomme elever vinder finale med ergonomisk badestol

Stolen skal sikre færre skader og bedre arbejdsforhold for sundhedspersonale.

En gruppe bestående af elever fra Sosu Nord og Tech College i Aalborg har netop vundet finalen i Nordjyske Nyskabere.

De har kombineret deres forskellige fagligheder fra Sosu Nord og Tech College, og med hjælp fra holdet af mentorer bag Nordjyske Nyskabere har de formået at udvikle en badestol, der skal skabe bedre arbejdsforhold for sundhedspersonale. 

Fakta
Vindergruppen kalder sig Group One Production og består af Mads Hesse Jensen, Ida Bjørnskov, Charlotte Amalie Tranum, Ulf Gorm Nilson og Lone Andersen.

De læser på henholdsvis Sosu Nord og Tech College i Aalborg.

Det skriver Region Nordjylland.

Badestolen skal blandt andet kunne dreje, hæves og sænkes så stolen kan lette arbejdet for sundhedspersonale og gøre badet mere behageligt for patienter og brugere.

Group One Production fik stor ros for en idé med samfundsmæssig værdi, og dommerpanelet udtrykte klar forventning om, at produktet vil have betydning for mange mennesker. Samtidig fik holdet ros for deres udvikling undervejs i konkurrencen og for at have lyttet til den rådgivning og sparring, de har fået.

- Det har været helt fantastisk at være vidne til deltagernes engagement i Nordjyske Nyskabere. Når man hører dem pitche deres innovative idéer, er jeg sikker på, at konkurrencen er med til at rykke ved noget. Den giver de unge et billede af, hvilken vej man også kan gå – nemlig vejen som iværksætter, og dem har Nordjylland brug for, siger udvalgsformand Ole Stavad.

Ud over æren vandt Group One Production en præmiecheck på 25.000 kr. bevilget af Regionsrådet samt et tilbud om målrettet rådgivning, som vinderne kan bruge til at videreudvikle deres forretningsidé og produkt, hvis de ønsker at gå netop iværksætter-vejen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109