23948sdkhjf

Professor i demensforskning modtager pris

Prisen uddeles af Novo Nordisk Fonden og er på 1,5 millioner kroner.

I mere end 30 år har klinisk professor og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar, arbejdet for at bringe demens frem i det politiske lys og danskernes bevidsthed.

Det bliver hun nu belønnet med Marie og August Krogh Prisen, der tildeles en person, som har udmærket sig ved fremragende dansk sundhedsvidenskabelig forskning.

Prisen uddeles af Novo Nordisk Fonden og Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber og er på 1,5 millioner kroner. 

Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

- Det er dejligt at få anerkendelse og vide, at ens arbejde bliver værdsat. Mange andre end jeg selv har været med til at forme dansk demensforskning, men jeg er stolt af, at jeg har været med til at få både forskning og uddannelse af fagpersonale til at spille sammen, så mennesker med demens i dag får en langt bedre behandling, end da jeg startede inden for feltet for mange år siden,” fortæller Gunhild Waldemar.

I Danmark lever 90.000 mennesker med demens, og det tal forventes at stige til 123.000 frem mod 2030.

Om Gunhild Waldemar

 

  • I 1991 var hun medstifter af Alzheimerforeningen
  • I 1995 etablerede hun den første danske tværfaglige hukommelsesklinik, der diagnosticerer og behandler mennesker med demens. Den er blevet skabelonen for flere lignende behandlingscentre sidenhen.
  • I 2007 etablerede hun Nationalt Videnscenter for Demens, som hun siden har været leder af. Centeret har som mål at give fagpersoner i regioner og kommuner adgang til den nyeste viden inden for demens og er en grundpille i uddannelsen af læger, sygeplejersker, plejepersonale og andet fagpersonale, der dagligt arbejder med mennesker med demens.
  • Hun spillede en stor faglig rolle i udviklingen af regeringens nationale demenshandlingsplan 2025, som blev lanceret i 2017.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11