23948sdkhjf

Sosu-uddannelser skal styrke deres image

Flere elever ind på landets social- og sundhedsuddannelser. Det var der bred opbakning til, da kommuner, regioner og Undervisningsministeriet torsdag holdt topmøde om fremtidens problemer med de manglende hænder på sundhedsområdet.

Konkret handler det om, at social- og sundhedsuddannelserne skal have styrket deres image, og at flere skal kende til muligheden for at uddanne sig i den retning, lyder det fra Danske Sosu-skoler.

– Vi skal skabe mere tydelighed omkring, hvad man skal igennem og skabe sikkerhed for, at man kan komme det, siger direktør for Danske Sosu-skoler Jeppe Rosengård Poulsen til TV2 Fyn.

Det forslag var der bred opbakning til på torsdagens kongres.

Han peger samtidig på vigtigheden i at oplyse de unge mennesker om muligheden for at udvikle sig inden for social- og sundhedsfeltet.

På Social- og Sundhedsskolen i Nykøbing på Falster ruster man sig også til en fremtid, hvor skolen fra politisk side kan blive bedt om at optage flere elever på uddannelserne.

Men det kan ikke ske uden opbakning, lyder det fra rektor.

- Det er godt med fokus på udfordringen, for vi kan ikke klare det alene. Nu kan skoler, regioner og kommuner arbejde sammen om at finde en løsning, siger direktør Jeppe Poulsen, fra Sosu-skolen i Nykøbing.

KL anslår, at der om fem år vil mangle 15.000 social- og sundhedsansatte på landsplan.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078