23948sdkhjf

Kolding melder fuldt hus på praktikpladser

Ny matching-model har succes på Koldings social- og sundhedsuddannelser.

Det vrimler med gode nyheder på social- og sundhedsuddannelserne i Kolding.

Tirsdag fik eleverne på Grundforløb 2 deres eksamensbeviser, og ovenikøbet kan skolen – og eleverne ikke mindst – fejre, at samtlige elever kan gå videre på hovedforløbet med en praktikplads i hånden.

- Vi har for nyligt startet et projekt der hedder karrierematch, hvor eleverne møder kommuner og regioner meget tidligt i deres grundforløb hvor man ”matcher”, det vil sige; man kigger hinanden an. Det giver eleverne rigtig god mulighed for at finde ud af hvilken retning de gerne vil i deres uddannelse, siger Pernille Benzon, der er skoleansvarlig for kommunikation og marketing på social- og sundhedsskolen i Kolding.

Hun kalder den 100 procent opfyldelse af praktikpladser ’ret usædvanlig’.

- For kommuner og arbejdsgiverne giver det mulighed for at lære den enkelte elev at kende meget tidligt og få en fornemmelse af hvor vedkommende kan passe ind i organisationen. Det er en ren win-win, siger hun.

Hun fortæller, at matching-modellen fortsætter og kommer til at inkludere de næste årgange på skolen også.

- Denne type af indsats vil helt sikkert være noget der vil medvirke til at mindske frafald på sosu-uddannelserne og gøre det mere attraktivt for nye elever. De kommentarer vi kan se på vores sociale medier er, at mange føler de ikke får tilbudt en elevplads efter grundforløbet. Og det kan vi bevise i Kolding, at de gør. Det er 100 procent succes, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094