23948sdkhjf

Thyra Frank på tur til fremtiden

Mandag får Ældreminister Thyra Frank et blik ind i fremtidens plejesektor, når hun besøger Huset Nyvang i Randers.

Plejecenteret er særligt udviklet til borgere med demens, og byggeriet vandt i 2017 prisen som Årets Sundhedsbyggeri på en konference om netop fremtidens byggeri af plejeboliger.

Det oplyser Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Plejecenteret består af fire adskilte boenheder og en fælles bygning, som rummer et bytorv, hvor butikker og aktive facader danner genkendelige motiver for en række fælles funktioner.

Fællesbygningen er sammenbygget med en stor daginstitution, der rummer såvel vuggestue og børnehavegrupper, hvilket skaber et spændende potentiale for møde mellem generationerne.

- I Randers sørger de for, at de gamle - der hvor de bor - kan se og møde børnene fra børnehaven. Det skaber glæde og indhold i hverdagen for de ældre, men børnene kan også få meget ud af mødet. Så jeg ser meget frem til at besøge Huset Nyvang og se og høre mere om deres erfaringer, som måske kan inspirere andre," siger ældreministeren.  

Formand for Omsorgsudvalget Fatma Cetinkaya og omsorgsdirektør Erik Mouritsen vil tage imod ældreministeren og sammen med områdeleder Erling Lemming og medarbejdere på Nyvang give en kort introduktion til Huset Nyvang og Børnehaven Nyvang samt en efterfølgende rundvisning på plejecentret.

Udvalgsformand Fatma Cetinkaya glæder sig til ministerbesøget.

- Med Huset Nyvang satte vi som bygherre rammerne for en vision om et fremtidens plejehjem, hvor hjemlighed og genkendelig er sat i højsædet. Blandt andet er det med til at styrke genkendeligheden, at Huset Nyvang er bygget i ét plan og med mindre bygningsenheder, siger Fatma Cetinkaya.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094