23948sdkhjf

Kære regering: Her er jeres sygeplejersker

Knap er blækket tørt på den nye sundhedsreform, før en række kommuner melder sig på banen med en mulig løsning på de 2.000 nye sygeplejersker, som regeringen vil opgradere med fra 2019-2022.

København, Aarhus, Odense, Aalborg, Randers, Esbjerg, Silkeborg og Norddjurs kommuner er gået sammen med Aarhus Universitet om en ny kandidatlinje i avanceret klinisk sygepleje. En linje, der starter op til september og skal klæde kommunernes sygeplejersker på.

Den tanke er i tråd med det, sundhedsreformen lægger op til, nemlig at de kommunale sundhedshuse og øvrige kommunale tilbud skal sikre, at færre patienter bliver indlagt samt at færre bliver behandlet på sygehusene.
Det kræver, i følge disse otte kommunale aktører, en stærkere brobygning mellem sygehus, kommune og almen praksis.

De færdige kandidater kaldes APN-sygeplejersker, og bliver sygeplejersker med ekspertviden med udvidede kliniske kompetencer og færdigheder i at træffe komplekse beslutninger. Læs mere i Magasinet Pleje 22. februar.

- Der er allerede mange dygtige og veluddannede sygeplejersker i kommunerne - og nogle af dem vil formentlig af andre veje have opnået APN-niveau. Derfor kan uddannelsestiltaget også ses som en systematisering og ensretningen af de kompetencer, kommunerne får brug for på sigt, siger sundheds- og omsorgschef i Aarhus Kommune, Kirstine Markvorsen.

Fakta om uddannelsen
• Den nye kandidatuddannelse i ’Avanceret klinisk sygepleje’ kaldes også APN, som står for ’Advanced Practice Nurse’.
• Uddannelsen er blevet skabt på initiativ fra otte kommuner (København, Aarhus, Odense, Aalborg, Randers, Esbjerg, Silkeborg og Norddjurs) og er blevet udviklet i samarbejde med Health ved Aarhus Universitet.
• Der er ansøgningsfrist 1. marts 2019 og studiestart 1. september 2019. Første hold APN-sygeplejersker forventes færdige i sommeren 2021.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094