23948sdkhjf

Vand og sæbe knækker kurven for blærebetændelse

Vand, sæbe og en ekstra indsats fra en hygiejnesygeplejerske. Det er opskriften i Mariagerfjord Kommune, hvor ansatte og beboerer på fem ældrecentre har vendt stimen af hyppigt tilbagevendende urinvejsinfektioner blandt beboerne.

De ældre er blevet instrueret i grundigere håndvask, ligesom der uddeles vådservietter inden hvert måltid for at rense hænderne.

Og det ser ud til at virke. Indsatsen har betydet et fald i antallet af urinvejsinfektioner på mellem 70 og 86 procent på de fem plejecentre, skriver TV2 Nord.

Og ikke kun de ældre har oppet håndhygiejnen.

- Når vi går ind på en stue, så går vi altid ud og spritter hænderne inden vi går i gang med noget, siger social- og sundhedshjælper Jeanette Sommer Pedersen, der er ansat på plejecenteret Teglgården.

Hun fortæller også, at håndklæder nu bliver skiftet hver dag og sendt på vaskeri, hvor rengøringen er lidt grundigere en i plejehjemmets egen vaskeafdeling.

- Vi havde ikke regnet med, at så få ting og få forandringer kunne have så stor en virkning. Det har da været tankevækkende, siger Jeanette Sommer Pedersen til  TV2 Nord.

- Vi har jo gået i den tro, at det var okay, det vi gjorde. Så jeg vil ikke sige, at vi ikke gjorde det godt nok. Vi gjorde det efter de instrukser og de midler vi havde til rådighed, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078