23948sdkhjf

Ny klub for yngre med demens

Yngre Greveborgere med demens får nu et sted, som er dedikeret til præcis dem. Det er Klub Aktiv, som holder åbent i dagtimerne på alle hverdage. 

I Greve er der ifølge statistikken 50 demensramte borgere under 65 år. De fleste af dem klarer sig sandsynligvis med familiens hjælp. Erfaringen fra andre steder i Danmark viser dog, at de kan være meget isolerede på grund af deres sygdom.  

- Vi vil gerne lære de yngre borgere med diagnosen demens at kende tidligt i deres forløb, for så kan vi hjælpe dem med at vedligeholde deres færdigheder i så lang tid som muligt, siger den ansvarlige leder for kommunes demenstilbud, Susanne Ormstrup.

Motion og juleshopping
Klubbens aktiviteter spænder fra alt i mellem
at være udendørs, dyrke motion og deltage i kulturelle aktiviteter sammen med andre fra klubben. De er selv med til at beslutte aktiviteterne og sætte deres præg på dagligdagen. 

Lige nu har to-tre yngre borgere fundet vej til det nye tilbud, og de har blandt andet været på juleshopping, på besøg hos garden på Rosenborg og til udstilling hos Royal Copenhagen sammen med en medarbejder.  

Yngre faldt fra
Tidligere har Greve Kommune tilbudt yngre og ældre med demens de samme aktiviteter, men de yngre er hurtigt forsvundet igen - de har ganske enkelt ikke følt sig hjemme blandt de ældre mennesker.

Derfor ønsker Greve Kommune at skabe et helt nyt tilbud til de yngre med demens.  - Jeg vil opfordre alle familier med en demensramt under 65 til at kontakte os igen og se, om Klub Aktiv kunne være en hjælp og støtte, siger Susanne Ormstrup. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078