23948sdkhjf

Spaden i jorden til nyt demensplejehjem

120 plejeboliger og et dagcenter. Det er hvad, Aarhus kan se frem til, når et nye plejehjem for mennesker med demens ser dagens lys.

Læs også: Sund livsstil halverer risikoen for demens

Spadestikket tages tirsdag 29. januar og får navnet Skovvang.

- I Aarhus alene lever der omkring 4.000 mennesker med demens, og deres sygdom påvirker ikke kun dem, men også deres pårørende. Jeg er glad for, at vi med det nye plejehjem vil være i stand til at give mennesker med svær demens det bedst mulige tilbud. Skovvang skal være et sted, hvor man føler sig velkommen og kan opleve en atmosfære af hjemlighed og hverdag på en naturlig, og ikke mindst tryg måde, siger rådmand Jette Skive.

Rådmanden tager selv de første spadestik sammen med en repræsentant for de pårørende, Arne Petersen.

Ny demensguide
I forbindelse med arrangementet vil deltagerne også få præsenteret en ny demensguide, som har været efterspurgt af mennesker med demens, deres pårørende, Alzheimerforeningen og Demensalliancen.

Demensguiden er en samlemappe og bliver opdateret og udvidet løbende, efterhånden som sygdommen udvikler sig. Det vil give borgerne et overblik over deres muligheder og kan guide dem til de rigtige tilbud i netop deres situation.

Fakta:

  • Skovvang kommer til at bestå af 105 almene plejeboliger samt  20 boliger til korttidsophold. Derudover et dagcenter som kan tilbyde et pusterum til hjemmeboende med demens og deres pårørende.
  • Boligerne bliver opført i grupper på 12–15 – alle placeret omkring opholds- og aktivitetsrum.
  • Fra både boligerne og dagcentret vil der alle steder være udsyn til grønne områder og aktivitetsmuligheder.
  • Haverummet er et centralt sted i byggeriet, hvor alle kan færdes i trygge områder uden risiko for at blive væk.

Kilde: Aarhus Kommune

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08