23948sdkhjf

Her tager Robotten Roberta skraldet

På plejecentret Engparken i Ikast-Brande Kommune er Roberta flyttet ind. Hun er effektiv, tager altid skraldespanden med ud og nårh ja. Så er er ’hun’ en robot.

Roberta er en selvkørende robot udviklet af den fynske producent Mobile Industrial Robots (Mir). Robottens opgave er at køre affald, hvilket sparer personalet tid, skridt og tunge løft og frigiver tid så personalet kan bruge størstedelen af energien på pleje og omsorg for borgerne frem for på intern transport.

I alt sparer Roberta plejepersonalet for 48 minutters affaldshåndtering i løbet af en vagt. Den bidrager desuden til at mindske lugtgener fra affaldet, fordi det nu fjernes hyppigere.

Pendler til container
Når sosu-hjælper Dorthe Marinussen hører robotten melde sin ankomst, kan hun automatisk få kørt affaldssække væk fra afdelingen, samtidig med at hun sparer en lang tur til fods hen til en affaldscontainer.

- Før vi fik robotten, kunne det godt være problematisk at skulle forlade en afdeling, når man var alene på vagt og skulle fjerne skraldet. Der er en del demente her, som kan blive urolige og skabe konflikter. Nu kan jeg hele tiden være nærværende på afdelingen, fordi robotten automatisk kører affald væk, siger Dorthe Marinussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157