23948sdkhjf

Kommune hyrer sygeplejersker skræddersyet til ældre

Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune vil ansætte 14 nye specialsygeplejersker. De vil være med til at forebygge og sikre endnu større tryghed og bedre sundhed for især de ældre borgere:

Læs også: Kommune spildte knap en million på advokatregninger i plejesag

- Når der flyttes mange opgaver fra hospitalet til kommunen, øger vi naturligvis antallet af specialsygeplejersker. Der er nemlig meget at holde styr på for især de ældre borgere, når de er ramt af sygdom og ofte fejler flere ting på samme tid. Derfor har sygeplejerskerne en specialuddannelse til at styrke forebyggelsen og behandlingen af borgerne i kommunen, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

De 14 specialsygeplejersker bliver fordelt i lokalområderne.

- Vi ved, at borgerne lever længere og længere, men det er ikke nødvendigvis ekstra år uden sygdom. Derfor er det dejligt, at vi kan sætte ind med ekstra kompetencer. Specialsygeplejersker kan finde tidlige tegn på sygdom, så det kan tages i opløbet, og borgere kan undgå at blive indlagt. Forhåbentlig kan ekstra levetid blive til flere gode leveår, siger Jette Skive.

Specialsygeplejersker vil også med deres viden og kompetencer kunne sikre borgerne en endnu bedre sammenhæng mellem egen læge, hospitalet og kommunen.

Forligspartierne er blevet enige om at afsætte syv millioner kroner til ansættelse af de 14 specialsygeplejersker.

Forligspartierne bag budget 2019 er: Socialdemokratiets byrådsgruppe, Venstres byrådsgruppe, Socialistisk Folkepartis byrådsgruppe, Radikale Venstres byrådsgruppe, Dansk Folkepartis byrådsgruppe, Alternativets byrådsgruppe og Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141