23948sdkhjf

Efter brande: Aarhus går fire plejehjem efter i sømmene

Aarhus Kommune har vedtaget at se nærmere på brandsikkerheden på fire ud af kommunens 52 plejehjem.

Læs også: PFA vil bygge og OK-Fonden skal drive nye plejehjem i ti kommuner

Granskningen er en del af en gennemgang af alle kommunens plejehjem, der blev i gangsat efter brandulykken i august på plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Fokus på dispensationer
Kommunen foretager de ekstra tilsyn sammen med Østjyllands Brandvæsen og har blandt andet fokus på, om plejehjemmene har fået dispensationer fra de gængse brandregler.

- Vi har kun én dispensation på et plejehjem, hvor et sprinkleranlæg skal dække et område, der er en smule større end normalt. Men det er sprinkleranlægget også stort nok til. Samtidig undersøger vi byggesagsbehandlingen nærmere på fire plejehjem for at vide med sikkerhed, hvorvidt reglerne har været fulgt til punkt og prikke, forklarer Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune

Indtil videre slår rådmanden fast overfor avisen, at der ikke findes alvorlige problemer med brandsikkerheden på kommunes plejehjem.

Resultaterne skal bruges i en rapport om brandsikkerhed på danske plejehjem, der i midten af februar skal overdrages til Transport- bygnings- og boligministeriet.

Artiklen er en del af temaet Brand.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093