23948sdkhjf

Dronningen klippede snoren til nyt gigthospital

Tirsdag var der officiel indvielse af det nybyggede Dansk Gigthospital, der er opført i det tidligere Sønderborg Sygehus. Dronning Margrethe, der er protektor for Gigtforeningen, stod for åbningen og fik efterfølgende en rundvisning i de nye lokaler.

Hendes Majestæt Dronningen blev vist rundt på Dansk Gigthospital af bestyrelsesformand for Gigtforeningen Ulrik Būlow og direktør i Gigtforeningen Mette Bryde Lind.

Her fik Hendes Majestæt et indblik i tankerne bag hospitalets unikke rammer. Efter rundvisningen samledes H.M. Dronningen, følget og alle de indbudte gæster i den store sal, hvor Sønderjysk Pigekor sang ’I Danmark er jeg født’ så smukt, at H.M. Dronningen sang med.

Herefter var det tid til talerne fra blandt andre sundhedsminister Ellen Thrane Nørby, regionsrådsformand i Region Syd Stephanie Lose og professor ved og leder af Forskningsenheden på Dansk Gigthospital, Kim Hørslev-Petersen.

Som afslutning på den festlige dag overrakte Hendes Majestæt på vegne af Gigtforeningen en forskningsgave på en millioner kroner professorerne Ann Bremander og Jette Primdal. Forskningsgaven skal gå til fremme af forskning i reumatologisk rehabilitering gennem støtte til unge forskere og styrkelse af internationalt samarbejde.

Dansk Gigthospital slår dørene op for gigtpatienter fra hele landet om kort tid.

  • Byggeriet af Dansk Gigthospital
    Projektet omfatter renovering af ca. 5.500 kvadratmeter af det eksisterende Sygehus Sønderjylland og en ny tilbygning på ca. 640 kvadratmeter. Den nye tilbygning med terapibassin og omklædningsfaciliteter bygges sammen med det eksisterende sygehus.
  • Arbejdet med at færdiggøre byggeriet blev udskudt, da entreprenøren HM Byg gik konkurs sidst i november.
  • Projektet blev derefter overtaget og færdiggjort af Jorton.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.599