23948sdkhjf

Nyt botilbud sætter fokus på det selvhjulpne liv

I Furesø Kommune er ved at etablere et nyt botilbud for seks til ti voksne borgere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.  

Det nye botilbud er del af kommunens plan om at etablere flere boliger til borgere med mentale og fysiske handicap, så de ikke skal flytte alt for langt væk for at få et sted at bo, der matcher deres behov.

- Det er vigtigt for os, at vi har nogle gode tilbud til de furesøborgere, der har særlige behov for hjælp i dagligdagen. De skal kunne leve et så selvstændigt liv som muligt. Dette nye botilbud giver ikke kun mulighed for, at furesøborgere kan få den fornødne støtte, men det betyder også, at de kan blive i deres nærområde tæt på familie, venner og netværk. Det er både godt for deres positive udvikling og styrker deres vej mod et godt og mere selvhjulpent liv, siger Matilde Powers, der er formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv.

Klimavenligt byggeri
Det nye bofælleskab vil være klar til indflytning i begyndelsen af 2020. Fælles for de nye beboere vil være, at de alle har behov for støtte og vejledning i hverdagen og støtte til at indgå i sociale fællesskaber. Derfor vil der også være personale fra Furesø Kommune i botilbuddet.

Det er ambitionen, at det nye botilbud skal bidrage positivt til kvarterets overordnede udseende blandt andet med grønne udearealer. Det nye byggeri vil blive opført efter Furesø Kommunes krav til bæredygtighed. Energi- og økonomivenlige løsninger som solceller, regnvandsopsamling og lignende, bliver også tænkt ind som en integreret del af bebyggelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078